فناوری آموزش

ساخت وبلاگ

 

۱-وسایل مدرسه ت رو سازماندهی کن

حالا فرقی نداره شروع مدرسه باشه یا پایانش، مهم اینه که دو هفته قبل از شروع و پایان مدرسه، وسایلت رو سازماندهی کنی. همه ی پوشه ها، دفترها، کتاب ها و…. باید مرتب بشن. مرتب کردن، پروسه ی انجام کار رو سریع تر میکنه. ایده های زیر کمک کننده خواهند بود:

*از پوشه های مخصوصی که جاهای مختلفی برای وسایل مختلف از جمله مداد خودکار و … دارن استفاده کن. و وسایل کلاس های مختلف رو با این ابزار از هم جدا کن.

*در داخل پوشه ی هر کلاس، مداد و خودکار و برگه از جمله وسایل ضروری هستند.

*میز کارت رو مرتب کن و وسایل اضافی رو دور بریز. این کار باعث میشه اطرافت شلوغ پلوغ نشه و کارهات سریع تر پیش بره.

۲-برای خودت یه محل مطالعه آماده کن

هیچ وقت در رختخوابت مطالعه نکن. برای این که اگه به رختخواب بری ذهنت فکر میکنه میخوای بخوابی و در نهایت ممکنه خوابت ببره. بخاطر همین یه محل خوب از خونه رو باید برای مطالعه انتخاب کنی بهمین خاطر هر وقت در اون مکان قدم گذاشتی مغزت همیشه اونجا رو محل مطالعه رقم خواهد زد و به راحتی خواهی توانست که متمرکز بشی.

*آیا هیچ گاه در مورد حافظه ی ناخود آگاه چیزی شنیدی؟ این مکان ها در حافظه ت ذخیره میشن و هر کدوم از اونها تو رو یاد چیزی خواهند انداخت؛ مثلا کتابخونه یا محل بخصوص از خونه تو رو یاد مطالعه میندازه، رختخواب برای خواب و…

*اگه میتونی در محل های مختلف مطالعه کن، مثلا خونه، کتابخونه یا خونه ی دوستانت. مطالعات نشون داده که در مکان های مختلف، مغزت بیشتر با اطراف ارتباط برقرار میکنه و بهتر میتونی مطالعه کنی.

۳-کتاب مطالعه ت رو زودتر آماده کن

خیلی از معلمان قبل از این که سال شروع بشه برای سال بعد کتاب هایی رو برای دانش آموزان معرفی میکنند. حتما این کتاب ها رو تهیه کن و یه نگاه بهشون بنداز که با محتوا بیشتر آشنا بشی. سعی کن بخش های اول رو چه معلم گفته باشه چه نگفته باشه سریع شروع کنی و بخونی.

*اگه معلمت این لیست از کتاب ها رو معرفی نکرد، سعی کن از معلمت بخوای که این کار رو انجام بده. معلمت خیلی تحت تاثیر قرار میگیره اگه ببینه که کلاس چقدر واست مهمه. ممکنه با این کار دانش آموز مورد علاقه ی معلمت بشی.

*اگه معلمت این لیست از کتاب ها رو معرفی نکرد، سعی کن از معلمت بخوای که این کار رو انجام بده. معلمت خیلی تحت تاثیر قرار میگیره اگه ببینه که کلاس چقدر واست مهمه. ممکنه با این کار دانش آموز مورد علاقه ی معلمت بشی.

۴-حتما راجع به کتاب های اضافی تر از معلمت سوال کن

حتما یکی دو تا از کتاب ها هستن که میتونن اطلاعات خیلی خوبی در اختیارت قرار بدن و معلمت اون ها رو در لیستش واست قرار نداده حتما از معلمت بخواه که این کتاب ها رم واست معرفی کنه.

*این کار رو میتونی از کتاب ریاضیات گرفته تا تاریخ انجام بدی. همیشه یه سری کتاب ها و اطلاعات اضافی در رابطه با موضوع مورد نظر وجود دارن که واست دور نمای بهتری از موضوع مورد نظر ارائه میدن.

۵-حتما راجع به چیزهایی که دنبالشون میگردی با معلمت صحبت کن

در مورد کلاس با معلمت صحبت کن. اون رو چیا تاکید کردن؟مشارکت، خوندن و یا….چه چیزی رسیدن به موفقیت رو راحت تر میکنه؟ آیا معلمان نمرات اضافی رو به بعضی فعالیت ها اختصاص میدن؟ دونستن این چیزا در برنامه ریزی بهتر، بیشتر بهت کمک میکنن.

*این کار همچنین باعث بنا نهادن یه رابطه ی خوب بین تو و معلمت میشه. در چشم معلم شما دانش آموزی خواهید بود که به کلاس و نمره اهمیت میده. همچنین این کار باعث میشه که بعضی وقت ها اگه یه کوچولو نمره لازم داری که نمره ی کامل رو بگیری، معلمت این نمره رو به خاطر دانش آموز خوب بودن به نمره ت اضافه کنه.

*روش دو *هر روز در صدر ایستادن

۱-یادداشت برداری رو تبدیل به یه چیز جذاب کن

اگه هر چیزی که از دهن معلم درمیاد رو بنویسی، آخر سری خسته میشی و چند صدتا برگه ی پر شده ی بی مصرف در خونه خواهی داشت. به جای این کارا چند تا ایده هست که میتونی این کار ر راحت تر انجام بدی.

*جملات رو تبدیل به عکس کن. این جوری یادگیری بهتر میشه.

*حتما از علائم نوشتاری اختصاری مثل & و… استفاده کن.

*از هایلایتر استفاده کن. هر چی نوت هات رنگی تر باشن، یادگیریشون واست سونتر و جذاب تر میشه.

۲-شب قبل از کلاس مطالعه کن

خیلی از دانش آموزان قبل از کلاس مطالعه نمیکنن و بخاطر همین سر کلاس وقتی معلم درس رو توضیح میده یکم سر در گم به نظر میان. تو اونجوری نباش! کلاس مهم باشه یا نباشه سعی کن قبل از کلاس، مخصوصا روز قبلش یه نگاه اجمالی به متن انداخته باشی. اگه این کارو کنی در کلاس، زمانی که معلم درس رو توضیح میده، کاملا در جریان خواهی بود.

*اگه تونستی حتما از متنی که میخونی، نوت برداری کن و کلید واژه ها رو بنویس و در کلاس همراهت داشته باش تا زمانی که معلمت چیزهایی رو توضیح میده، اگه لازم شد نکاتی رو بهش اضافه کنی و یا اگه لازم بود سوالی بپرسی.

۳-تمرینات و تکالیف رو انجام بده

اگه میخوای واقعا درس رو بفهمی، باید وقت کافی بزاری و تمرینات رو تا جایی که ممکنه با دقت حل کنی، این کار باید حتما روز و یا روزهای قبل از کلاس انجام بشه و نباید دقیقا صبح که از خواب بیدار میشی که بری مدرسه کتابتو باز کنی و به تمرینا نگاه بندازی. حتما زمانی که از مدرسه به خونه رسیدی همون روزی که معلمت بهت تکلیف داده سعی کن تکلیفات رو انجام بدی. بعد از انجام تکالیفت میتونی تلویزیون تماشا کنی، بازی کنی و…

*اگه معلمت یه تکلیف دور و درازی بهت داد، مشخصه که تمرین مهمیه و باید روش زحمت بکشی و بر روش تمرکز کنی، حتما هر روز یه مقدار زمان برای حل این گونه تمرینات اختصاص بده تا در روز موعود تمرینت آماده باشه

۴- هر روز به کلاس برو و سر کلاس دقت کن

خیلی از معلمان به حضور غیاب نمره میدن. حتما معلمان از این کار منظوری دارن. اگه سر کلاس سوالی پرسیده شد و نظری دلشتی، دستتو بلند کن و حتی اگه جوابت غلط باشه نظرتو بگو، معلمان به این کار احترام میزارن. *اگه دقت نکنی، معلمت ممکنه ازت سوال بپرسه و اگه گیج بزنی اینجاست که اوضاع خیط میشه و خودت از موقعیتت ممکنه خجالت زده بشی، پس حواست رو سر کلاس جمع کن.

۵- برای خودت هدف قرار بده

همه ی ما در زندگی نیاز به هدف داریم تا زندگیمون معنا دار بشه. برای این که به خودت انگیزه بدی، حتما برای خودت هدف آفرینی کن.

*حتما از والدینت بخواه که بهت جایزه بدن و حمایتت کنن. مثلا اگه عالی پیش بری میتونن برات بازی ویدئویی مورد علاقه ت رو بخرن و…

۶-در صورت لزوم از کلاس اضافی استفاده کن

مدرسه همیشه سخت بوده و هست، بخصوص اگه در کنار اون مشکلاتی هم ذر زندگی داشته باشیم. بعضی وقت ها، حتی باهوش ها هم به این نوع کلاس ها، احتیاج پیدا میکنن. با معلمت، مشاور و یا والدینت در این باره صحبت کن. حتی میتونی از دانش آموزان سال بالایی هم برای این کار استفاده کنی و اونا میتونن تجربیاتشون ر در اختیارت بزارن.

حتی میتونی از کیف آریا هم کمک بگیری 

*خواهر بردرای بزرگترت هم که این دوران رو گذروندن میتونن بهت کمک کنن فقط دقت کن که این کار باعث نشه عوض کمک اونا کاملا تمرینات رو واست حل کنن، چون این کار بی فایده ست

منبع: هنرستان یار

فناوری آموزش...
ما را در سایت فناوری آموزش دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ریحانه fanavariamozesh بازدید : 209 تاريخ : چهارشنبه 17 ارديبهشت 1399 ساعت: 15:04

       

 

حتماًاین جمله رابارها وبارها ازدیگران شنیده اید یاشخصاً تجربه کرده اید که هرچه می خوانم یادنمی گیرم وازتلاش های صورت گرفته بازدهی مناسبی حاصل نشده ورضایت نداشته اید که بسیاری از اینگونه مشکلات به نداشتن یک روش صحیح برای مطالعه باز می‌گردد . دراین چندجمله قصدداریم شماراباعلت هاودلایل این امروبازدهی بیشترزمانی که برای مطالعه صرف می نمایید ، آشناسازیم .

 1- مطالعه به منظوراهداف بزرگتر نه فقط جهت رفع تکلیف و پاسخ به معلم ودیگران . برای نمونه ، درس علوم را هم می شود برای پس دادن درس (هدف کوتاه مدت ) مطالعه کرد وهم برای استفاده درزندگی و ادامه تحصیل درسال های بعد و کسب شغل وحرفه  (هدف بلند مدت ) . به همین دلیل است که دانش آموزانی که برای قبول شدن درالمپیادها وآزمون های علمی و نیز به دست آوردن شغل مناسب در آینده درس می خوانند انگیزه ی بیشتری دارند ودر درس وتحصیل موفق ترند ودر مقابل دیپلمه هایی هستند که حتی متون متوسط را نمی توانند بخوانند . این دسته آنانی هستندکه فقط به دنبال گرفتن مدرک بوده اند نه یادگیری .

2- مطالعه و خواندن بیشتربرای فهمیدن انجام شود نه حفظ کردن . برای فهمیدن مطالب نیز می توانید : ازمثال های آشنا وکاربردی برای مطالب استفاده نمایید ، به تصاویرهمراه متن یاتصاویر اضافی درسایر کتابها مراجعه کنید ، منابع و کتابهای بیشتری رامطالعه کنید تاافق دید شما گسترش یابد ،  برای رفع ابهام ازدیگران بپرسید ، ازخودتان امتحان به عمل آورید ویا بپرسید ؛ یعنی  درس به خودتان پس بدهید ، بادیگران به بحث بپردازید وبه عبارتی درس را به دیگران پس بدهید ، آزمایش انجام دهید ، مطالب کتاب را به صورت تصویری یا چارت دسته بندی نمایید ، مطالب را بادید انتقادی واعتراضی بخوانید ، خلاصه ای ازمطالب تهیه نمایید و ...

3- درمقابل دشواری مطالب یا سنگینی تکالیف ضربه فنی نشوید بلکه بهتراست ازمطالب آسان ، موردعلاقه و حجم کمتر شروع نموده وکم کم بر دشواری و حجم آن ها افزوده شود . به عبارتی با خرد کردن وظایف وکارهای سنگین به بخش های کوچک وسبک ، می توانید آنها را به راحتی  انجام دهید . لازم به ذکراست که به همان صورت که برمیزان یادگیری به خاطر حجم کم مطالب یا ساده بودن نسبی آن افزوده می شود ، هم برسرعت مطالعه وهم بر انگیزه وعلاقه ی شما افزوده خواهدشد . شایددررابطه با کاهش دشواری مطالب نیازباشد به کتابهای سال های قبل یا مطالب مربوط به مباحث جدید مراجعه نماییم تا مطالب سبک تر وپیش نیازها یادگرفته شود  ومشکل سنگینی مطلب و عدم درک آن حل شود . در اینجا می توانید از  کیف آریا رایاد هم جهت بهره وری بیشتر استفاده کنید.

فناوری آموزش...
ما را در سایت فناوری آموزش دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ریحانه fanavariamozesh بازدید : 214 تاريخ : سه شنبه 9 ارديبهشت 1399 ساعت: 13:56

روش های مرور حرفه ای : یکی از مهم‌ترین دلایل فراموشی مطالب در آزمون، عدم مرور و جمع‌بندی مطالب است. دانش‌آموز باید بعد از چند روز مطالعه، یک مرور کلی داشته باشد و مطالب را طبقه‌بندی کند. برخی از دانش‌آموزان تا آخرین لحظه دست از مطالعه برنمی‌دارند و این موضوع باعث می‌شود مطالبی را که از قبل نیز مطالعه کرده‌اند فراموش کنند.

بهتر است در پایان هفته با استفاده از تست‌های منتخب، مباحثی را که در طول هفته خوانده‌اید جمع‌بندی و مرور کنید.

اگر بخشی از مطالب را با آمادگی کامل آموخته باشید بهتر از آن است که تمام مطالب را به طور ناقص یاد گرفته باشید.

مرور  حرفه ای دارای 3 مرحله باشد:
الف) مرور از روی جزوه و کتاب:   در این نوع مرور، دانش‌آموز، مطلب را از منبع اولیه مجدداً مرور می‌کند. حتی اگر فقط مطالب مهم و نشان‌دار مطالعه شود، باز هم مرور از روی جزوه و کتاب وقت زیادی را از دانش‌آموز می‌گیرد. در کنار آنها به نرم افزار آموزشی میشا و کوشا  اشاره کرد.

ب) مرور از روی الگوی یادآوری (خلاصه‌نویسی) :   این نوع مرور، کامل‌، مطمئن‌ و نیز سریع است. در این نوع مرور باید الگوی یادآوری فصل مورد نظر را در ذهن خود رسم کنید و سعی کنید تمام قسمت‌ها را یادآوری کنید.

اگر نتوانستید بخشی از الگو را یادآوری کنید ابتدا کمی به ذهنتان فشار بیاورید تا گرسنه شود و آن‌گاه می‌توانید از روی منبع اصلی (جزوه و کتاب) آن را کامل کنید. این کار باعث می‌شود تمام مطالب را مرور کنید. این نوع از مرور نوعی بازیابی مطالب محسوب می‌شود.

ب) مرور با تست: شما می‌توانید با زدن تست ضمن حفظ آمادگی، آن‌ها را مرور کنید. به این روش بازیابی از طریق آزمون هم می‌گویند. شما با تمرین تستی و آزمون دادن از مطالبی که قبلاً خوانده‌اید، آن‌ها را با روش جدیدی در ذهن خود طبقه‌بندی می‌کنید. علاوه بر آن اولویت‌های خود را هم مشخص می‌کنید که به کدام قسمت‌ها با بیش‌تر توجه کنید. هم‌چنین به سریع‌ترین روش ممکن کل مطالب را در ذهن خود بازیابی می‌کنید.

فناوری آموزش...
ما را در سایت فناوری آموزش دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ریحانه fanavariamozesh بازدید : 209 تاريخ : پنجشنبه 4 ارديبهشت 1399 ساعت: 13:40